Wszechnica Żywieniowa przy Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW jak zwykle na początku semestru informuje o przygotowanych prelekcjach. W semestrze letnim r.ak. 2018/2019 zaplanowano następujące wykłady: Probiotyki, prebiotyki i żywność probiotyczna (20 marca), Błonnik pokarmowy a zdrowie człowieka – część 1 (10 kwietnia) i część 2 (15 maja), Wykład jubileuszowy z okazji 25-lecia Wszechnicy z udziałem gości i pracowniów Wydziału (12 czerwca). Najbliższa prelekcja nawiązuje do poprzednich na temat roli mikroflory jelitowej i jej wpływu na zdrowie. Odpowie na pytania, jak należy o nią dbać, jak zapewnić sobie tzw. prawidłowy profil bakteryjny. Wszystkiego o żywności fermentowanej i probiotycznej i jej wpływie na ekosystem bakteryjny człowieka dowiecie się z wykładu naukowców z SGGW.
Spotkania jak zwykle odbywają się w środy (i są to trzecie środy w marcu i maju i drugie środy w kwietniu i czerwcu) o godz. 17.15, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c. Wstęp na prelekcje jest wolny, a jeśli ktoś nie może przyjść, to może obejrzeć transmisje on line, które potem są dostępne na YouTube. Szczegóły na stronie internetowej: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl
Kontakt z organizatorką: mgr Hanna Wysocka telefon: (22) 59-37-004, 607-621-974 e-mail: [email protected]
Spotkania jak zwykle odbywają się w środy (i są to trzecie środy w marcu i maju i drugie środy w kwietniu i czerwcu) o godz. 17.15, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c. Wstęp na prelekcje jest wolny, a jeśli ktoś nie może przyjść, to może obejrzeć transmisje on line, które potem są dostępne na YouTube. Szczegóły na stronie internetowej: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl
Kontakt z organizatorką: mgr Hanna Wysocka telefon: (22) 59-37-004, 607-621-974 e-mail: [email protected]
|
|