Strefa Członkowska
PFED
  • PFED
    • O nas
    • Ludzie
    • Cele
    • Działania
    • Statut
  • Aktualności
  • Edukacja
    • Kursy, szkolenia, konferencje
    • Materiały PFED
    • Przydatne linki
  • Kontakt
    • Adresy, telefony
    • Dołącz do nas

Wykłady Wszechnicy Żywieniowej SGGW

11/3/2019

 
Obraz
Wszechnica Żywieniowa przy Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW jak zwykle na początku semestru informuje o przygotowanych prelekcjach. W semestrze letnim r.ak. 2018/2019 zaplanowano następujące wykłady: Probiotyki, prebiotyki i żywność probiotyczna (20 marca), Błonnik pokarmowy a zdrowie człowieka – część 1 (10 kwietnia) i część 2 (15 maja), Wykład jubileuszowy z okazji 25-lecia Wszechnicy z udziałem gości i pracowniów Wydziału (12 czerwca). Najbliższa prelekcja nawiązuje do poprzednich na temat roli mikroflory jelitowej i jej wpływu na zdrowie. Odpowie na pytania, jak należy o nią dbać, jak zapewnić sobie tzw. prawidłowy profil bakteryjny. Wszystkiego o żywności fermentowanej i probiotycznej i jej wpływie na ekosystem bakteryjny człowieka dowiecie się z wykładu naukowców z SGGW.

Spotkania jak zwykle odbywają się w środy (i są to trzecie środy w marcu i maju i drugie środy w kwietniu i czerwcu) o godz. 17.15, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c.  Wstęp na prelekcje jest wolny, a jeśli ktoś nie może przyjść, to może obejrzeć transmisje on line, które potem są dostępne na YouTube.  Szczegóły na stronie internetowej: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl

Kontakt z organizatorką: mgr Hanna Wysocka telefon: (22) 59-37-004, 607-621-974 e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl

Probiotyki, prebiotyki i żywność probiotyczna_plakat.pdf
File Size: 214 kb
File Type: pdf
Pobierz plik

Wszechnica - Plan_semestr_letni_2018-2019.pdf
File Size: 337 kb
File Type: pdf
Pobierz plik


Comments are closed.
Opieka merytoryczna
Alicja Szewczyk
Opieka graficzna i administracja
Olgierd Skibski

UWAGA! Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce. Zamknij ostrzeżenie