Tradycyjnie jak co roku Wszechnica Żywieniowa SGGW organizuje otwarte prelekcje. Program wykładów Wszechnicy Żywieniowej Wydziału Żywienia Człowieka SGGW w semestrze zimowym 2019/2020 rozpoczął się spotkaniem poświęconym chorobom górnego odcinka przewodu pokarmowego i ich leczeniu (zgaga, refluks, choroba wrzodowa), które już odbyło się w październiku. Warto zaplanować zapoznanie się z tematami następnych wykładów: Jak uspokoić jelito drażliwe (20 listopada 2019), Choroby wątroby – diagnostyka i leczenie (11 grudnia 2019), Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej (15 stycznia 2020), Alkohol a zdrowie człowieka (19 lutego 2020).
Spotkania odbywają się w trzecie środy miesiąca (tylko w grudniu w drugą środę) o godz. 17.15 w Warszawie, przy ul. Nowoursynowskiej 159c. Wstęp na nie jest wolny. Ponadto prelekcje są transmitowane online; szczegóły na: [email protected]
W imieniu Dziekana Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW zaprasza
dr inż. Ewa Fűrstenberg Pełnomocnik Dziekana ds. Upowszechniania Wiedzy.
Kontakt z organizatorką: e-mail: [email protected], www.wnzck.sggw.pl/
Spotkania odbywają się w trzecie środy miesiąca (tylko w grudniu w drugą środę) o godz. 17.15 w Warszawie, przy ul. Nowoursynowskiej 159c. Wstęp na nie jest wolny. Ponadto prelekcje są transmitowane online; szczegóły na: [email protected]
W imieniu Dziekana Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW zaprasza
dr inż. Ewa Fűrstenberg Pełnomocnik Dziekana ds. Upowszechniania Wiedzy.
Kontakt z organizatorką: e-mail: [email protected], www.wnzck.sggw.pl/