Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW zaprasza na prelekcje Wszechnicy Żywieniowej. W semestrze letnim r. ak. 2014/2015 spotkania odbywają się w trzecią środę miesiąca o godz. 17.30 w Auli II Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159c (zielony budynek). Na wykłady wstęp jest wolny, ponadto są one transmitowane on line – szczegóły na stronie internetowej wszechnica_zywieniowa.sggw.pl. Już w marcu o żywieniu niemowląt i małych dzieci.
Wszechnica Żywieniowa
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2014/2015
18 marca - Co nowego w żywieniu niemowląt i małych dzieci (1-3 lat)?
- dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak, dr inż. Anna Harton (Katedra Dietetyki SGGW)
15 kwietnia - By niejadki chciały jeść – porady dietetyka, lekarza, psychologa
- dr inż. Anna Harton, dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak (Katedra Dietetyki SGGW)
- lek. med. Witold Klemarczyk (Instytut Matki i Dziecka)
- mgr Wanda Urmańska (Instytut Matki i Dziecka)
20 maja - Grillowanie i wędzenie – fakty i mity
- prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński (Instytut Technologii Żywności i Gastronomii Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży, Wydział Nauk o Żywności SGGW)
17 czerwca - Witamina D – źródła i wpływ na zdrowie
- dr inż. Elżbieta Wierzbicka (Katedra Żywienia Człowieka SGGW)
Spotkania odbywają się:
w trzecią środę miesiąca, o godz. 17.30,
w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159c,
na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II.
Dojazd autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.
WSTĘP WOLNY!
Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej.
Kontakt z organizatorką mgr Hanną Wysocką:
- telefon: (22) 59-37-004
- adres e-mail: [email protected]
Strona internetowa: wszechnica_zywieniowa.sggw.pl