
W imieniu Hanny Wysockiej, pełnomocnika Dziekana ds. upowszechniania wiedzy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, zapraszamy na prelekcje Wszechnicy Żywieniowej SGGW w semestrze zimowym r. ak. 2018/2019. W jubileuszowym – dwudziestym piątym roku swojej działalności instytucja ta proponuje cykl wykładów na temat układu pokarmowego człowieka. Inauguracja: 17 października – wykład pt. Choroba próchnicowa u dzieci i młodzieży – rola diety i higieny w codziennej praktyce. W następnej kolejności w każdą trzecią środę miesiąca (poza grudniem) zaprezentowane zostaną następujące wykłady: Fascynująca podróż przez układ pokarmowy człowieka (21 listopada); Jakie drobnoustroje zasiedlają przewód pokarmowy człowieka? (12 grudnia); Insulinooporność z perspektywy lekarza i dietetyka (16 stycznia); Mikroflora przewodu pokarmowego a zdrowie człowieka (20 lutego).
Na prelekcje Wszechnicy wstęp jest wolny. Przypominamy, że są one transmitowane online, można więc wysłuchać ich w auli Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na ul. Nowoursynowskiej w Warszawie, przy tej okazji nawiązując ważne kontakty z wykładowcami – pracownikami WUM, CMKP i SGGW, i innymi słuchaczami, lub za pośrednictwem internetu. Szczegóły: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl
Kontakt z organizatorem: tel. 22 5937004; mail: [email protected],
Na prelekcje Wszechnicy wstęp jest wolny. Przypominamy, że są one transmitowane online, można więc wysłuchać ich w auli Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na ul. Nowoursynowskiej w Warszawie, przy tej okazji nawiązując ważne kontakty z wykładowcami – pracownikami WUM, CMKP i SGGW, i innymi słuchaczami, lub za pośrednictwem internetu. Szczegóły: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl
Kontakt z organizatorem: tel. 22 5937004; mail: [email protected],

Wszechnica żywieniowa - semestr 2018/2019 |
![]()
| ![]()
|