Strefa Członkowska
PFED
  • PFED
    • O nas
    • Ludzie
    • Cele
    • Działania
    • Statut
  • Aktualności
  • Edukacja
    • Kursy, szkolenia, konferencje
    • Materiały PFED
    • Przydatne linki
  • Kontakt
    • Adresy, telefony
    • Dołącz do nas

Plan wykładów Wszechnicy Żywieniowej SGGW

17/10/2018

 
Obraz
W imieniu Hanny Wysockiej, pełnomocnika Dziekana ds. upowszechniania wiedzy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, zapraszamy na prelekcje Wszechnicy Żywieniowej SGGW w semestrze zimowym r. ak. 2018/2019. W jubileuszowym – dwudziestym piątym roku swojej działalności instytucja ta proponuje cykl wykładów na temat układu pokarmowego człowieka. Inauguracja: 17 października – wykład pt. Choroba próchnicowa u dzieci i młodzieży – rola diety i higieny w codziennej praktyce. W następnej kolejności w każdą trzecią środę miesiąca (poza grudniem) zaprezentowane zostaną następujące wykłady: Fascynująca podróż przez układ pokarmowy człowieka (21 listopada); Jakie drobnoustroje zasiedlają przewód pokarmowy człowieka? (12 grudnia); Insulinooporność z perspektywy lekarza i dietetyka (16 stycznia); Mikroflora przewodu pokarmowego a zdrowie człowieka (20 lutego).

Na prelekcje Wszechnicy wstęp jest wolny. Przypominamy, że są one transmitowane online, można więc wysłuchać ich w auli Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na ul. Nowoursynowskiej w Warszawie, przy tej okazji nawiązując ważne kontakty z wykładowcami – pracownikami WUM, CMKP i SGGW, i innymi słuchaczami, lub za pośrednictwem internetu. Szczegóły: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl 

Kontakt z organizatorem: tel. 22 5937004; mail: [email protected], 

Wszechnica żywieniowa - semestr 2018/2019
File Size: 203 kb
File Type: pdf
Pobierz plik

Choroba próchnicowa u dzieci i młodzieży
File Size: 349 kb
File Type: pdf
Pobierz plik

Choroba próchnicowa u dzieci i młodzieży - wprowadzenie
File Size: 37 kb
File Type: doc
Pobierz plik


Comments are closed.
Opieka merytoryczna
Alicja Szewczyk
Opieka graficzna i administracja
Olgierd Skibski

UWAGA! Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce. Zamknij ostrzeżenie