Specjalizacja w dziedzinie pielęgniarstwa diabetologicznego - III edycja
UWAGA! Termin rozpoczęcia specjalizacji uzależniony jest od przetargu na środki publiczne z Ministerstwa Zdrowia.
Podstawa prawna
1. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 października 2003r. w sprawie kształcenia podyplomowego pielęgniarek i położnych
2. Decyzja administracyjna Centrum Kształcenia Podyplomowego Pielęgniarek i Położnych NR 610/12
Tryb kształcenia: mieszany
Czas realizacji programu: 18 -24 miesiące
Do szkolenia specjalizacyjnego może przystąpić pielęgniarka która:
1. posiada prawo wykonywania zawodu,
2. posiada, co najmniej dwuletni staż pracy w zawodzie,
3. została dopuszczona do udziału w specjalizacji przez komisję kwalifikacyjną.
Warunki kwalifikacji:
1. złożenie u organizatora specjalizacji kompletu wymaganych dokumentów:
a. wniosek o dopuszczenie do specjalizacji,
b. dokument potwierdzający staż pracy w zawodzie,
c. kserokopię prawa wykonywania zawodu,
d. wniosek o dofinansowanie kształcenia z WOIPiP
e. zgodę zakładu pracy na oddelegowanie na czas szkolenia,
f. w przypadku ubiegania się o zaliczenie części dydaktycznego materiału programu
(dotyczy osób spełniających wymogi Rozporządzenia MZ z dnia 29 października zapisane w § 6 i § 7 ).
− kserokopię ukończenia wyższych studiów magisterskich,
− kserokopię dokumentu ukończenia specjalizacji w innej dziedzinie.
2. Przystąpienie do testu kwalifikacyjnego i uzyskanie oceny pozytywnej.
Koszt całkowity specjalizacji w dziedzinie pielęgniarstwa diabetologicznego wynosi 5 300 PLN
Adres organizatora:
Polska Federacja Edukacji w Diabetologii
Instytut „Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka”
Al. Dzieci Polskich 20, 04 – 730 Warszawa,
Tel. 22 815 10 42 , faks 22 815 12 32
Ramowy program kursu dostępny na stronie www.ckppip.edu.pl
Informacje dodatkowe: Kierownik Specjalizacji – 607 578 544 mgr Renata Seredyn
Formularze wniosków znajdują się poniżej.
Karta zgłoszenia uczestnictwa w specjalizacji | |
File Size: | 104 kb |
File Type: |
Wniosek o dofinansowanie kształcenia | |
File Size: | 141 kb |
File Type: |